Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

All posts in WK Brazilië

WK 2014 kaartenOndanks dat de FIFA haar officiële kaartverkoop voor het WK 2014 heeft gesloten is het nog altijd mogelijk voor voetbalfans om aan tickets te komen voor het spektakel in Brazilië. Er zijn vele onbekende websites waar WK kaarten worden aangeboden maar gelukkig zijn er ook nog betrouwbare bedrijven waar de toegangskaarten kunnen worden gekocht. Eén van de meest gebruikte websites met een goede reputatie voor het kopen van tickets is Viagogo en hier kunnen supporters nog altijd terecht om kaarten voor hét voetbalevenement van het jaar te verkrijgen.

In deze laatste weken voorafgaand aan het WK 2014 in Brazilië zijn er meer dan 500 websites die toegangskaarten verkopen. Gemiddeld verkopen deze websites voor ongeveer €300.000,- per dag aan tickets, wat een enorme toename is ten opzichte van het vorige WK voetbal in Zuid-Afrika. Voetbalfans wordt aangeraden om de verkopende partij uitgebreid te onderzoeken voordat de kaarten worden aangekocht. Er zijn meerdere berichten van malafide websites en zo kan het plan voor een onvergetelijke trip naar Brazilië uitlopen op een financieel drama.

Read more

Share

Van Gaal Voorselectie WK 2014De eerste twintig spelers in de trainingsselectie van Oranje voor het WK 2014 in Brazilië zijn vandaag bekend gemaakt. Dit betreft alleen spelers uit de Nederlandse competitie voor wie het seizoen er al op zit. Er zullen nog namen bij komen van clubs die nog moeten spelen in de play-offs van de Eredivisie en spelers uit buitenlandse competities die nog niet zijn afgelopen.

WK 2014 selectie

De groep zal zich aanstaande woensdag (7 mei) voor het eerst bij het KNVB trainingscentrum in Hoenderloo melden waar de spelers drie keer een driedaagse trainingsstage afwerken. De laatste trainingsstage wordt op 17 mei afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Ecuador. Mogelijk is de selectie dan al aangevuld met onze internationals uit buitenlandse competities. Volgende week dinsdag (13 mei) zal Van Gaal een uitgebreidere voorselectie van 30 spelers bekend maken aan het publiek. Uiteindelijk moet uit deze groep de definitieve selectie van 23 man worden gekozen, welke uiterlijk 2 juni bekend moet worden gemaakt bij de FIFA.

Read more

Share

Ben je ook van plan het WK 2014 te bezoeken? WK 2014 heeft een groot aantal weetjes over Brazilië op een rij gezet. Maak op deze manier kennis met het fantastische Brazilië.

Brazilië in het algemeen

Brazilië is in het jaar 1500 ontdekt door de Portugese zeevaarder Pedro Alvares Cabral. Vandaar dat de voertaal van het land Portugees is. Afrikanen, indianen, Europeanen en zo’n 1,4 miljoen Japanners hebben hun thuis gevonden in dit multiculturele land. Inmiddels heeft Brazilië met 186 miljoen inwoners de grootste bevolking in Zuid-Amerika. Wereldwijd zijn er maar vier landen die een grote inwoneraantal hebben. Qua oppervlakte (vierkante meters) is Brazilië met 8,5 miljoen vierkante meter het grootste lans van Zuid-Amerika. Een land met ongekend aantal inwoners, oppervlakte en mogelijkheden…

Read more

Share

WK 2014 videoOp het internet (oa. Youtube) zijn diverse video’s terug te vinden over het WK 2014 in Brazilië. We hebben drie video’s die gaan over de weg naar het WK 2014, speelsteden WK 2014 en Oranje op het WK onderstaand in een overzicht geplaatst. 

De weg naar het WK 2014 in Brazilië

Onderstaande video laat de weg naar het WK 2014 in Brazilië zien. Deze video is door de FIFA gemaakt en laat ook een aantal hoogtepunten van Brazilië zien. Oud voetballers, zoals Ronaldo, spreken over Brazilië en het WK 2014 in Brazilië.  Read more

Share

De officiële bal, genaamd Brazuca, welke tijdens de wedstrijden van het WK 2014 in Brazilië gebruikt zal worden is dinsdagavond in Rio de Janeiro gepresenteerd. Bij de presentatie waren meerdere eregasten aanwezig, waaronder onze eigen Clarence Seedorf. Voor hem was het een thuisevent aangezien hij tegenwoordig voor de Braziliaanse club Botafogo voetbalt.

WK 2014 bal

Net zoals bij alle wereldkampioenschappen voetbal sinds 1970 heeft ook dit keer Adidas de bal ontworpen en gefabriceerd. Er is erg veel onderzoek gedaan om de bal zo goed mogelijk te ontwikkelen voor gebruik tijdens het WK. In een kleine 3 jaar hebben wereldwijd 30 nationale teams en clubs en meer dan 600 individuele spelers de bal getest. In Nederland heeft onder andere Ajax meerdere malen met deze bal gespeeld en ook internationale (oud) topspelers zoals Lionel Messi, Bastian Schweinsteiger, Dani Alves, Iker Casillas en Zinedine Zidane hebben hun goedkeuring gegeven. Het is begrijpelijk dat Adidas de bal zoveel getest en verfijnd heeft omdat de bal die tijdens het WK 2010 in Zuid Afrika werd gebruikt, de Jabulani, veel kritiek heeft gekregen omdat hij zwabberde en te licht zou zijn.

Read more

Share

Afgelopen week is de campagne ‘The world meets in Brazil’ live gegaan. Met deze campagne wil Brazilië de wereld laten zien wat Brazilië te bieden heeft. Deze campagne laat zien wat Brazilië allemaal te bieden heeft en hiermee proberen ze toeristen over de hele wereld warm te maken voor het WK 2014 in Brazilië. In de commercial die gelanceerd is voor deze campagne kan je fantastische beelden van Brazilië terug vinden. Wanneer je volgend jaar naar het WK 2014 gaat kan je deze toeristische hotspots gaan bezichtigen. 

WK 2014 campagne

De campagne wordt online ondersteund en in zeven landen (Verenigde Staten, Argentinië, Chili, Colombia, Mexico, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk) ook uitgezonden op televisie. In de commercial ‘Casa’ wordt de schoonheid van de Braziliaanse landschappen vergeleken met de verschillende onderdelen van een woonhuis. “Het doel is om de kijker zich thuis te laten voelen. We willen de wereld uitnodigen om naar Brazilië te komen en daar de gastvrijheid en vreugde van de Brazilianen zelf mee te maken”, aldus Flávio Dino, voorzitter van Embratur.  Read more

Share

Embratur verzorgd de persberichten voor het WK 2014 in Brazilie. 8 oktober jl. verscheen een bericht van Embratur: “Brazilie maakt balans op voor FIFA WK voetbal 2014. Wereldkampioenschapbrazilie.nl heeft dit bericht hieronder geplaatst.

Over een kleine twee maanden zal de loting plaatsvinden voor het FIFA WK voetbal in Brazilië en over 8 maanden start op 12 juni het Wereldkampioenschap. Na de generale repetitie tijdens de FIFA Confederations cup afgelopen juni in Brazilië, is het tijd om de balans op te maken. Embratur – het Nationale Verkeersbureau van Brazilië – presenteert de resultaten van een enquête onder de bezoekers van de Confederations Cup en blikt vooruit naar volgend jaar.

Read more

Share

Afgelopen maand is bekend geworden dat Björn Kuipers is genomineerd om scheidsrechter te zijn op het WK 2014 in Brazilië. Dit geeft aan dat Björn Kuipers op de goede weg is.

Aankomende zomer is Björn Kuipers (39 jaar oud) ook al scheidsrechter op het EK. Hij is een van de 12 scheidsrechters die zal gaan fluiten op het EK. Dit is een beloning voor de vele goede wedstrijden die hij de afgelopen jaren heeft gefloten. In juni zal er een wereldwijd scheidsrechter bijeenkomst plaats vinden waar Kuipers een van de genodigde zal zijn. Read more

Share

Op het moment dat Brazilië zich inschreef als kandidaat om het WK voetbal 2014 te organiseren was het land nog lang niet klaar om dit toernooi succesvol te verzorgen. De FIFA stelt namelijk strenge eisen aan de gastheer van het wereldkampioenschap voetbal op meerdere gebieden. Zo dienen de stadions groot genoeg en in goede staat te zijn, moet de gehele infrastructuur (vliegvelden, openbaar vervoer, wegen) op het toernooi berekend zijn en moet de veiligheid van de spelers en supporters gegarandeerd kunnen worden. Om aan al deze criteria te voldoen moet er veel werk worden verricht in Brazilië wat een positieve impact zal hebben op de economie. Er moet namelijk erg veel geld (vele miljarden Euro’s) geïnvesteerd worden om Brazilië klaar te maken voor het WK, wat tegelijkertijd voor veel nieuwe banen in het land zal zorgen. Op deze manier zullen vele mensen profiteren van de organisatie van dit toernooi. In dit artikel zullen de gebieden besproken worden welke het meest beïnvloed zullen worden door het WK, namelijk Stadions, Infrastructuur en Veiligheid. Read more

Share